matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
heheszki:
Obliczyć drugą pochodną funkcji: a) y=sin
3
x + cos
3
x b) y= xe
s
i
n
x
26 lut 18:02
huehuehue:
a) y'=3sin
2
xcosx − 3cos
2
xsinx b) y'=e
sinx
+xcosxe
sinx
26 lut 18:12