matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykłanicza
Krzychu:
5
Dla jakich k funkcja przyjmuje dla każdego x wartości dodatnie f(x)=x
2
−2
k
x+2
k
+
4
Δ<0 Δ=4
k
−4*2
k
−5<0 t=2
k
i tutaj ma być, że t>0 ?
26 lut 16:14
Aga1.:
tak.
26 lut 16:29