matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloczyn skalarny !
xoxoxo:
Niech u=(x
1
, x
2
, x
3
), v=(y
1
,y
2
, y
3
) R
3
. Sprawdzić, czy (u,v) =3x
1
y
1
+2x
2
y
2
jest iloczynem skalarnym w R
3
.
26 lut 13:50