26 lut 11:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
4x = (22)x = 22x = (2x)2
t=2x;
td = 2xln2
26 lut 11:53
lub: | | 1 | |
wychodzi mi arcsin2x + C, a ma wyjść |
| arcsin2x +C |
| | ln2 | |
26 lut 11:57
lub: skąd Ci się to wzieło td = 2xln2?
26 lut 12:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
pochodna z 2
x .... wzory na pochodną się klaniają
tam miało być "dt = 2
xln2 dx"
26 lut 12:02
huehuehue: | | 2x | | dt | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx= t=2x |
| =2xdx = |
| ∫ |
| dt = |
| | √1−(2x)2 | | ln2 | | ln2 | | √1−t2 | |
26 lut 12:05
lub: A JUŻ rozumiem.. gdzie robie błedy. dzięki
26 lut 12:10