zadanie
arletka17: PROSZE O POMOC


Kula o promieniu 5 cm i stozek o promieniu podstawy 8 cm maja ròwne
objetosci.Oblicz wysokosc stozka.
Vk=Vs
obliczam objetosc kuli Vk
Vk=4/3*π*Rk
3
Vk=4/3*π*5 cm
3
Vk=4/3*π*125 cm
3
Vk=500/3 π cm
3
obliczam wysokosc stozka:
Vs=Vk=500/3π cm
3
Vs=1/3*π*Rs
2*H
1/3π*8 cm
2*H=500/3π cm
3
1/3π*64cm
2*H=500/3π cm
3 dziele przez π
64/3*H=500/3
H=500/3 : 64/3
H=500/64
H=7 13/16 cm
CZY TO JEST DOBRZE POLICZONE




26 lut 11:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak
26 lut 11:14
Eto": jak nie ma bledu rachunkowego to tak
26 lut 11:14
arletka17: WIELKIE DZIEKI.
26 lut 11:17