Help
Miecia: Zbadaj Ciągłość funkcji , określ rodzaj punktów nieciągłości (o ile istnieją)
arctg(lnx) , x>0
f(x)={
x−π ,x≤0
25 lut 21:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
i w czym masz problem ... iż pomocy oczekujesz od nas

oblicz granicę lewo i prawostronną i sprawdź czy są sobie równe
25 lut 22:17
Miecia: obliczyłam ale nie wiem czy dobrze rozumiem , funkcja nie jest ciagła w pkt 0 a ) jest pk
nieciagłosci funkcji pierwszego rodzaju ?
25 lut 22:21
asdf: x−>0
+ (lnx) = −
∞
| | π | |
arctg(−∞) = −arctg(∞) = − |
| |
| | 2 | |
x− π przy x−>0
− = π
25 lut 22:26