matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji y=f(x)
Benjamin:
Naszkicuj wykres funkcji y=f(x).
3x+5
y=
x−3
3(x−3)+14
y=
x−3
I tutaj jest moje pytanie. Czy nie dałoby się jakoś inaczej tego wyliczyć? Bo wektor wynosi: [3,14].
25 lut 21:11
krystek:
14
y=3+
x−3
25 lut 21:12
Benjamin:
Wiem, wiem. Rozdzielamy to. Chodzi mi o coś innego. Czy mogę doprowadzić to do jakiejś innej postaci a nie do 14.
25 lut 21:14
Benjamin:
25 lut 21:18
Benjamin:
25 lut 21:22
krystek:
Wektor to[3,3]
25 lut 21:23