matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
aaa:
3sin
2
x−sin
3
x pochodna funkcji, prosze o rozwiazanie
25 lut 20:38
huehuehue:
f(x)=3sin
2
x−sin
3
x f'(x)=6sinxcosx − 3sin
2
xcosx = 3sinxcosx(2−sinx)
25 lut 20:41
krystek:
3*2sinx*cosx−3sin
2
x*cosx
25 lut 20:41