matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile pierwiastkow całkowitych ma rownanie
Danzel:
x
3
= 64x
25 lut 18:58
ICSP:
x
3
− 64x = 0 x(x−8)(x+8) = 0 x = 0 v x = 8 v x = − 8 Odp 3
25 lut 19:07
Danzel:
Dzięki
25 lut 19:15