matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć WO ZLξ.
aaa:
Rozkład dyskretnej ZL ξ dany jest wzorem
4
P{ξ=k}=
, k=1,2,... .
k(k+1)(k+2)
Znaleźć WO ZLξ.
25 lut 18:47
aaa:
?
25 lut 19:20
re:
9080
2
1 mar 22:25