matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Sragdalena:
Rzucamy 4 razy monetą oblicz prawdopodobienstwo ze wypadnie 2 razy orzeł
25 lut 18:22
vfd:
∊≥∞Ω
25 lut 19:13
Mila:
Ω=2*2*2*2 A − wypadly dwa orły Zdarzenia sprzyjające
4!
(OORR) na
sposobów
2!*2!
1*2*3*4
|A|=
=6
2*2
6
3
P(A)=
=
16
8
25 lut 21:42