matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj działanie
Lila:
Jak rozwiązać to zadanie?: a) 3
√
5
−2+
√
5
−2=
1
d) 2
3
√
24
+
(
3
√
192
−
3
√
375
)=
2
f) (2
√
3
)
4
−(3
√
2
)
−2
= Brakuje mi tylko tych przykładów jak je rozwiązać? Bardzo proszę o szybką pomoc!
25 lut 18:08