matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p-stwo zadanie
Aniaa:
jak rozwiązać coś takiego
Oblicz p−stwo tego, że spośród 3 losowo spotkanych osób: a)wszystkie trzy b)przynajmniej 2 urodziły się w tym samym dniu tygodnia.. a) |Ω|=7
3
=343
7
3
35
5
|A|=
=35, wiec P(A)=
=
...
343
49
ale nie wiem jak zrobić b)..:(
25 lut 17:58
Aniaa:
pomoże ktoś?
25 lut 18:07
Aniaa:
pomocy:(
25 lut 18:11