matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli jeden z kątów przyległych jest 5 razy większy niż drugi, to większy z tych
kasia:
Jeśli jeden z kątów przyległych jest 5 razy większy niż drugi, to większy z tych kątów ma miarę
25 lut 17:31
Eta:
5α+α=180
o
⇒
α=30
o
⇒
2α
=.......
25 lut 17:36
kasia:
okej, dzięki
25 lut 17:38