matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierówności - funkcja wykładnicza
Angelica:
Rozwiąż nierówności: a) (1
1
3
)
x
2
−
x
<(
3
4
)
−
6
b) log
1
2
Ix+5I ≤ −3 Dziękuje za pomoc
*
25 lut 17:11
krystek:
1
4
3
1
=
=(
)
−1
3
3
4
25 lut 17:12
Angelica:
Dziękuje kolego
!
25 lut 17:12
krystek:
−3=log
1
2
8
25 lut 17:13