matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij że jeśli a/(b-c)+b/(a-c)+c/(a-b)=0 to a/(b-c)^2+b/(a-c)^2+c/(a-b)^2=0
Kiełbasiarz:
udowodnij że jeśli
a
b
c
a
b
c
+
+
=0 to
+
+
=0
b−c
a−c
a−b
(b−c)
2
(a−c)
2
(a−b)
2
25 lut 17:09