wyrażenia algebraiczne
alicjaaaa: mam ogromna prozbe o rozwiązanie kilku zadan a matma dla mnie to jest czarna magia
zad1
Od jakiego wielomianu W trzeba odjąć wielomian P(x)=4x3−x2+7x, aby otrzymać wielomian
R(x)=2x3−x+5
zad2
Wielomian W określony jest wzorem W(x)=x4−3x3−3x2+7x+6
−oblicz W20.5
−Sprawdz dla której z liczb 1,2,3 wartość wielomianu jest równa 0
bardzo proszę o pomoc nie mam pojęcia jak to zrobić
13 sie 15:14
123: 1.
Dodaj wielomian P(x) i R(x)
2.
w pierwszym myślniku nie wiem o co chodzi.
drugi myślnik podstaw za x 1, 2 czy 3 i zobaczysz gdzie wychodzi 0
13 sie 15:28
alicjaaaa: zle napisała,m powinno byc
−W pierwiastek z 2
13 sie 15:30