matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
shm:
Fizyka W obwodzie R=150Ω, pojemność C=1μF, źródło prądu przemiennego o częstotliwości v=500Hz ma napięcie skuteczne U=120 V. Oblicz wartości skuteczne napięcia na oporniku i kondensatorze.
25 lut 16:51
shm:
up
26 lut 21:45