matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Różnica miar kątów...
Vaniol:
Różnica miar kątów środkowego i wpisanego ,opartych na tym samym łuku, jest równa 35
o
. Oblicz miary każdego z tych kątów.Podaj odpowiedź
25 lut 16:18
Eta:
2α−α=α=35
o
to 2α=......
25 lut 16:22