testy
Ala: jesli log3 5=a ⋀ log3 45=b, to liczba log3 5 + log3 45 jest równa ?
a/ a−b
b/ 3ab
c/ 2a + 2
d/ a2 + 2
pomoze ktos i doradzi jak to sie rozwiazuje ?
25 lut 15:46
Eta:
log35+log345=a+b
25 lut 15:50
Eta:
Sprawdź czy dobrze podałaś treść zadania?
Może miało być: log35−log345= a−b
25 lut 15:52
Ala: ale nie ma odpowiedzi a+b ..
25 lut 15:52
Ala: dobrze jest przepisane
25 lut 15:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie może być dobrze przepisane
sprawdź
25 lut 15:53
Ala: sprawdzałam 10 razy

dobrze jest wlasnie..
25 lut 15:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
zrób zdjęcie i podaj linka
25 lut 15:58
Eta:
log35+log345= log35*45= log332*52= 2log33+2log35=2+2a=2a+2
odp: c)
25 lut 15:59
Dominik: log35 + log345 = log35 + log35 + log39 = 2log35 + 2 = 2a + 2
25 lut 15:59
Eta:
25 lut 15:59
Ala: dzięki wam
25 lut 16:00
Ala: a skąd do log
3 3
2
25 lut 16:02
Ala: to*
25 lut 16:02
Eta:
5*45= 5*9*5= 9*25=3
2*5
2
jasne?
25 lut 16:04
Dominik: log39 = log332 = 2
25 lut 16:04
Ala: ale mi chodzi o to skąd sie wgl wziął ten log3 9 ...
25 lut 16:07
Dominik: log345 = log3(5 * 9) = log35 + log39
loga(b * c) = logab + logac
25 lut 16:08
Eta:
log25+log345= log3(5*45) =.... już Ci to napisałam o 16:04
25 lut 16:08
bash:
@
Eta jak tam zdrowie
25 lut 16:09
Ala: przepraszam Eta nie zauważyłam!

dziękuje wam bardzo
25 lut 16:09
Eta:
Kto ukrywa się pod nickiem
bash?
Zdrowie? ...ech katar tak mnie męczy,że ledwie stronkę widzę
25 lut 16:11
bash: pod owym nickiem, ukrywa się pewien forumowicz, który jest nowy od jakiś 2 miesięcy

może
troszkę dłużej
25 lut 16:13
Eta:
Hmmm

......... i skąd wie,że jestem chora?
25 lut 16:31
bash: jak człowiek buszuję między różnymi postami, może się dowiedzieć np. że ktoś jest chory,
zwłaszcza tak znana osobistość tego forum
25 lut 16:35
Eta:
25 lut 16:44