Wyznacz ekstrema lokalne i przedziały monotoniczności funkcji:
proszę o pomoc!: Wyznacz ekstrema lokalne i przedziały monotoniczności funkcji:
f(x)=(x2−1)e do x
f(x)=4x2 − 1/x
f(x)=(x2−3)e do −x
25 lut 15:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
pochodne umiemy liczyć
25 lut 15:09
proszę o pomoc!: umiemy
f'(x)=e do x razy 2x
25 lut 15:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
to nie umiemy
f'(x) = (2x)ex +(x2−1)*ex
25 lut 15:14
proszę o pomoc!: jak mam z tego wyznaczyć ekstreme lokalna i przedzialy monotonicznosci?
25 lut 15:22
huehuehue: rozwiaz rownanie f'(x)=0
25 lut 15:23