matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyy
jola:
Promień koła opisanego na kwadracie jest o 2 większy od promienia koła wpisanego w ten kwadrat. oblicz sumę tych promieni
25 lut 13:49
Aga1.:
a
√
2
1
R=
, r=
a
2
2
R=r+2
a
√
2
1
−
a=2/*2
2
2
a
√
2
−a=4 a(
√
2
−1)=2//:(
√
2
−1) oblicz a , a następnie R+r=
25 lut 13:56