matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc √i5 + i10 + i15
tit:
obliczyc
√
i
5
+ i
10
+ i
15
25 lut 13:32
Aga1.:
i
5
=(i*i)*(i*i)*i=−1*(−1)*i=i i
10
=(i
5
)
2
=i
2
=−1 i
15
=i
5
*i
10
=i*(−1)=−i dokończ
25 lut 14:01
tit:
dzieki
25 lut 14:20