POmoze ktoś
Miecia: Ktos moze mi pomóc obliczyc całkę oznaczoną ∫0 ∞ x3/3
25 lut 02:52
Paula: raczej musisz poczekać do rana
25 lut 03:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
=
∞
25 lut 09:20
Miecia: taa nie moze wyjsc nieskonczonosc
25 lut 10:01
Miecia: to musi byc jakac całkowita liczba
25 lut 10:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
a niby dlaczego 'musi'

Musi to na Rusi
| | x4 | | x4 | | 04 | |
[ |
| ]0∞ = ( limx−>∞ ( |
| ) ) − |
| = ∞ − 0 = ∞ |
| | 12 | | 12 | | 12 | |
25 lut 10:04
Miecia: ok juz te zadanko mam
25 lut 10:08
Miecia: bo ogolna postać była ta całka ale arctg
2 / (x
2+1 ja obliczyłam z tego całkę ale zapomniałam
ze się zmieni równiez granice całkowani i dlatego mi nie wychodzilo
25 lut 10:11
Miecia: i teraz mi wyszło ze jest to π3/4
25 lut 10:14
xyy:
To przecież nie całkowita, a pisałaś że musi być.
25 lut 12:36
rupert: post o 2:52

, na twitterze wiadomosci po 1.00, ogladaliscie rozdanie Oskarow, czy jak?
25 lut 13:13