zzzz
ziutka: Rozwiaz nierownosc
|x2−x|−|x−5|≤3
Kto mi napisze jak postapic z pierwsza wartoscia bezwz.?
24 lut 20:55
sushi_ gg6397228:
y=x2−x narysuj sobie taka parabole i okres w jakim przedziale, jest jaki znak
24 lut 20:56
ziutka:

x∊R?
jak to wykorzystac?
24 lut 21:01
sushi_ gg6397228:
to nie jest rysunek do y=x2−x
24 lut 21:03
ziutka: dlaczego nie, sugerujesz ze to cos co rysuje funkcje rysuje je zle?
24 lut 21:12
sushi_ gg6397228:
na rysunku jest wykres y=x2
24 lut 21:14
ziutka: dobra juz czaje jak wyglada wykres co dalej
24 lut 21:17
sushi_ gg6397228:
masz miejsca zerowe, wiec masz tez przedziały, gdzie wartośc jest dodatnia, gdzie ujemna
masz razem 3 punkty====> 4 przedziały i zabawa z rozpisaniem warunkow
24 lut 21:19