katy
kasia: Dwie przecinajace sie porste tworza cztery katy wypukle z ktorych jeden jest rowny 35
stopni.Wyznacz pozostale.
35*2=70
360−70=290//2=145
Dobrze?
Z gory dziekuje za pomoc
12 sie 22:44
Eta:

kąty wierzchołkowe mają równe miary więc czerwone katy β= 35
o
katy czerwony β i zielony α sa przyległymi i maja miarę α +β= 180
o
zatem miara zielonego jest α=180
o − 36
o = 135
o
a zielone też są wierzchołkowymi wiec też mają równe miary
To zad już w szkole podstawowej dzieci rozwiazują ( bez urazy)
Pozdrawiam
12 sie 23:03
imię lub nick.: "α=180 − 36 = 135" heheh
12 sie 23:06
Eta:
i co sie tak cieszysz?

zwykła literówka oczywista oczywistość

nie pozdrawiam
12 sie 23:15
imię lub nick.: i co ja zrobiłem
teraz czuje się taki... niepozdrowiony
12 sie 23:19
Eta: ,
po co te "heheheh

"
12 sie 23:20
Eta:
jest ok

Miłych snów o
poprawnym odejmowaniu
12 sie 23:23
imię lub nick.: z nudów Eto. z nudów robię się złośliwy
12 sie 23:27
imię lub nick.: dobrej nocy
12 sie 23:28
Eta:
12 sie 23:32