Obwód równoległoboku
Pierwiastek: zad. Pole równoległoboku o kącie ostrym 30 stopni wynosi 16, a jeden z boków jest dwukrotnie
dłuższy od drugiego boku. Wyznacz obwód tego równoległoboku oraz wysokość między parą boków
krótszych .
24 lut 20:53
sushi_ gg6397228:
co zaproponujesz?
24 lut 20:59
Pierwiastek: Wymyśliłam, żeby to policzyć przez P= a2 √3
−−−−−−−−−
2
Czyli ⇒ 16= a2 √3
−−−−−−−−−−−−−
2
czyli⇒ a2= √3
−−−−− − 16
2
24 lut 21:07
Pierwiastek: Dalej nie umie ruszyć
24 lut 21:07
sushi_ gg6397228:
to nie jest romb
ale wzór na pole jest blisko,
boki a i b
24 lut 21:08
Janek191:
Masz już rozwiązane oba zadania.
===========================
24 lut 21:12
Janek191:
Masz już rozwiązane oba zadania.
===========================
24 lut 21:12
Pierwiastek: Dziękuję
24 lut 21:21