matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mechanika
grander:
Obliczanie momentów bezwładności oraz wskaźnika wytrzymałości względem osi x Zad 1
http://img14.imageshack.us/edit_preview.php?l=img14/5780/mechanikatechniczna.jpg&action=rotate
24 lut 19:49
grander:
Ma wyjśćJ
x
≈372 575 cm
4
, W
x
=7291 cm
3
24 lut 20:02