pomożecie;)
Wariatt: Oblicz wartości
3x(2x2−1)−2(3x−2x)=...
24 lut 19:45
krystek: Dla jakiego argumentu?
24 lut 19:47
Wariatt: żadnego to trzeba wyliczyć i skrócić co sie da
24 lut 19:48
Wariatt: krystek please
24 lut 19:53
Wariatt:
24 lut 19:54
Beti: no to mnóż
sprawdzę, czy dobrze to robisz
24 lut 19:54
krystek: 6x3−3x−... i dalej licz
24 lut 19:56
Wariatt: 6X3−3x−6x+4x= 6x3−5x
24 lut 19:58
Wariatt: coś mi xle wychodzi ...
24 lut 19:58
krystek: A co chcesz otrzymać , wszystko ok.
24 lut 20:02
Beti: czemu? Jest dobrze.
24 lut 20:02
krystek: Jeżeli masz polecenie oblicz wartość , to musisz mieć podane np. dla x=√2 dlax=−2 itd
24 lut 20:03