matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odwrotnosci liczby
antek:
znajdz cztery rozne liczby naturalne ktorych suma odwrotnosci wynosi 1
24 lut 18:22
Mila:
1
1
1
np.Skorzystaj
=
−
stąd
n*(n+1)
n
n+1
1
1
1
=
+
n
n*(n+1)
n+1
1
1
+
=1
2
2
1
rozłóż na ułamki proste
2
1
1
1
=
+
2
6
3
1
1
1
1
1
1
1=
+
+
[
=
+
]
2
3
6
3
4
12
1
1
1
1
1=
+
+
+
2
4
12
6
2,4,6,12
24 lut 18:45