matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Wariatt:
Oblicz wartości wielomianów wiedząc że w(x)=8x
2
−1 i u(x)=3x
3
−x
2
a)K(x)=u(x)+w(x) b)K(x)=u(x)−w(x)
24 lut 18:11
Wariatt:
tam zamiast 8 w w(x) ma być 2x
2
−1
24 lut 18:16