Funkcja kwadratowa
kwadrat: Prosze o sprawdzenie i poprawienie bledow

Wyznacz wartosc najmniejsza oraz najwieksza w danym przedziale
f(x)=−2(x+1) (x−5) <−1,2>
| −1+(−5) | | −6 | |
| = |
| =−3 nie miesci sie w przedziale wiec q nie licze |
| 2 | | 2 | |
f(−1)=−2((−1+(−1)) (−1−5)=−2 * (−2) * (−6)=−24
f(2)=−2 (2+1) * (2−5)=−2* 3 * (−3)=18
ymin= −24
ymax = −3
24 lut 18:09
kwadrat: 2*3*(−3)=−18
24 lut 18:20
radiuciota ;P: elo ty liczyłeś deltę

?
24 lut 18:21
kwadrat: po co ?
24 lut 18:22
kwadrat: miejsca zerowe wystarczy
24 lut 18:22
radiuciota ;P: a jaki wzór do tego z wynikiem −3?
24 lut 18:25
radiuciota ;P: all źle. Dany jest przedział liczbowy. a Nie wykres
24 lut 18:41
kwadrat: chyba cie glowa boli
24 lut 18:49