trojkacie
pawel: Stosunek dwoch katow w trojkacie wynosi 4:5 a trzeci kat jest wiekszy od najmniejszego o 37
stopnii.wyznacz katyw trojkacie.
12 sie 18:46
Eta:
| | α | | 4 | |
|
| = |
| ..... => β=54*α
|
| | β | | 5 | |
czyli α <β
γ= α+ 37
o
suma katów wewnętrznych trójkąta :
α + β + γ = 180o
podstaw i policz
α
i nastepnie: γ i β
powinno Ci wyjść:
α= 440 β= 550 γ= 81o
powodzenia
12 sie 19:02
Eta:
paweł , czy Ty znasz takie słowo?
dziękuję
czy tylko umiesz mnóstwo zadań tutaj wpisywać
12 sie 19:09
123: 
Eto, jak robicie kolorową czcionkę?
12 sie 19:19
tim: To tajemnica pomagaczy forumowaczy
12 sie 19:19
123: domyślam się że jakiś trzeba skrypt napisac
12 sie 19:20
tim: A tak serio, to po lewej masz "Kliknij po więcej przykładów", na dole są kolory. ^^
12 sie 19:20
Eta:
[ C [ 123]]
bez spacji lub [ Z [ 123]]
123 123
12 sie 19:22
123: a kurde, wcześniej chyba tego nie było

, zresztą nigdy nie przewijałem tego okienka do
samego końca
12 sie 19:23
Eta:
lub [ B [ 123]] [ F [ 123]]
123 123
12 sie 19:24
tim: Eciu starczy.. Grzeczna dziewczynka...
12 sie 19:25
123: Ok, dzięki, zrobiło się kolorowo, dobrze że chociaż na forum...
12 sie 19:25
Eta:
12 sie 19:28
pawel: dziekuje
12 sie 19:29
Eta:
oki .......... pojętny młodzieniec z Ciebie!
12 sie 19:33