matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
Kasiula:
Hejka... zupełnie nie wiem jak to zrobić:
3
9
Wykaż, że jeśli x−
=2
√
3
to x
2
+
=18
x
x
2
Z góry dziękuje za pomoc
24 lut 14:17
bash:
3
(x−
)
2
=(2
√
3
)
2
x
......
24 lut 14:21