matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc granice funkcji
kasia:
obliczyc gr funkcji
3
√
x
−4
1)
: przy lim x→64
√
x
−8
√
(x−2)
−2
2)
: przy lim x→6
x−6
24 lut 14:15
Kejt:
de hospital..
24 lut 14:16
huehuehue:
3
√
x
−4
0
2
√
x
1
1,) limx→64
=
=
=
√
x
−8
0
3
3
√
x
2
3
√
x−2
−2
0
1
1
2.)lim x→6
=
=
=
x−6
0
2
√
x−2
4
24 lut 15:51