Pomóżcie
Nici: Oblicz granice
a) \limx −> 0+xsinx
b)\limx −>∞ cos(arctg(x(e1/x−1)))
c)\limx −> 2 |2−x|/(x−2)
Zad2.wyznacz przedział monotoniczności oraz ekstrema funkcji
F(x)=arctgx−ln(1+x2)
Zad 3.oblicz podane całki
a)∫ (3x2+1)dx
b)∫ arctgx/(1+x2)dx
c)∫1/(1+sinx+cosx)dx
Zad 4.
Oblicz objetość bryly powstałej przez obrót wokół osi OX krzywej y=arctgx/√x2+1 dla x≥0 .
zad5.
Narysuj zbiór pkt płaszczyzny zespolonej spełniających warunek A≤|z+1+i|<B gdzie A=|−1| ,
B=|−1+i*√3|
24 lut 13:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
śliczne zadania ... cokolwiek z nich rozumiesz

bo widzę tutaj zadania z egzaminu.
potrafisz liczyć granice ?
liczyć pochodne ?
liczyć całki ?
24 lut 13:40
24 lut 13:41
Nici: tak potragfię ale za chiny nie moge zrobic tych granic i całki nie jestem pewna b) całki mam
ale nie wiem czy dobrze
24 lut 13:52
Nici: ale w tym 5 jak to liczyc dokładniej
24 lut 13:54
Krzysiek: to napisz Swoje rozwiązania to wtedy się sprawdzi czy masz dobrze...
5. |B|=√(−1)2+(√3)2=2
|z+1+i|=|x+yi+1+i|=...
24 lut 13:55
Nici: w podpunkcie a ) pierwsze zadanie to jak skorzystac z tego przekształcenia
24 lut 13:59
Nici: 5 to wogole nie mam bo nie wiedziałam jak je zrobic
24 lut 14:03
Krzysiek: 1a) a=x, b=sinx ...
i potem liczysz granicę potęgi korzystając z reguły de l'Hospitala
5. policz moduł z | x+1+i(y+1)| i rozwiąż dwie nierówności..
24 lut 14:24
Nici: zad 1. A − nie mam B− granica wyszła mi 1 , C − granice dwie mi wyszły 1 i −1 , . zadanie 2,
nie wiem czy dobrze mi wszyło funkcja ma ekstremum w 1/2
a zad 3 pod pkt a) 3x2*cos2x/2−3x*1/4*sin2x+3/4*∫sin2x i dalej nie jestem pewna jak liczyc
b) to wyszło mi arctg(2)x /2
c) ln|tgx/2|
24 lut 15:04
Nici: ok pd pkt a mam bo zle sobie zapisałam i pod pkt a zaminiełam z pod pkt b
24 lut 15:06
24 lut 15:22
Nici: w zadaniu 3 pod punkt a źle spisałam tutaj
a)∫ (3x2+1)sin2xdx
i dlatego mi tak wychodzi
24 lut 15:44
Nici: a w podpunkcie b) zad 1 jak liczyłes
24 lut 15:47
Nici: ze mi sie pomylily zadania to podpunktu b własnie nie mam a pod punkt a i wyszło 1
24 lut 15:48
24 lut 18:22
Nici: Mam prośbę czy zadanie 1 podpunkt oraz zadanie 5 mogłbys mi rozpisac dokladnie jak to liczyc ?
25 lut 01:28
Nici: zadanie 1 podpunkt a)
25 lut 01:31
Nici: zadanie 5 zrobilam
25 lut 01:57