sprawdzicie
dominika:

oblicz sume dlugosci krawedzi i objetosć.
ja obliczyłam już objetość i dl kra ale nie wiem czy dobrze sprawdzicie
V = 1/2 * 8*6+8*12+6 *12+10*12=312
dl kr= 2(6+8+10) + 6*12+8+12+10+12 = 12+18+20+72+96+120 = 338
24 lut 13:00
Kejt: po co się tak męczyć? swoją drogą jest źle..
V=1/2*8*6*12=...
dł kr=3*12+2*10+2*6+2*8=...
24 lut 13:07
dominika: ale w V = Pole podstawy + pole boczne a ty tak nie masz
24 lut 13:15
Kejt: objętość= pole podstawy*wysokość.
24 lut 13:17
Kejt: masz policzyć objętość czy pole powierzchni?
24 lut 13:18
dominika: o tak rzeczywiscie pomyliło mi sie z pole powierzchni
24 lut 13:21