matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole obszaru płaskiego ograniczonego liniami
Magda:
oblicz pole obszaru płaskiego ograniczonego liniami : y=x,y=1/x,x=2
24 lut 12:23
Mila:
1
x=
x
x
2
=1 i x≠0 x=−1 lub x=1
1
P=
1
∫
2
(x−
)dx
x
24 lut 15:12