matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie!!
justynaa134:
Jednym z rozwiązań równania x
3
+2x
+
mx+4=0 jest liczba −4. Znajdź pozostałe pierwiastki tego równania.
24 lut 12:16
Krzysiek:
Rownanie ma wygladac tak x
3
+2x+mx+4=0 czy tak x
3
+2x
2
+mx+4=0
24 lut 15:58