Oblicz całkę oznaczoną
Krecik: 10∫xexdx
23 lut 20:42
sushi_ gg6397228:
przez częsci
u=x
u'=..
23 lut 20:44
23 lut 20:45
Krecik: A jak rozpoznać co należy dać za u, a co za v przy 'metodzie przez części'?
23 lut 20:50
rupert: @sushi gg6397228 napisał u=x, v= ex
23 lut 21:06
Krecik: tak, ale jak miałbym sam to rozpoznać

? Bo w rozpisce w miejscu lewego górnego pola powinno
być u' a pod spodem u (czyli całka z górnego u'), więc musiałoby tam jednak stać e
x, bo z
tego łatwiej zrobić całkę...
24 lut 00:39