jak zrobić tego typu zadania? pomoze ktos?
aga: z podanych wzorów wyznacz wskazane wielkości
b) F=m*a m
c)p*V=n*R*T p,T
23 lut 20:23
23 lut 20:24
23 lut 20:25
23 lut 20:26
aga: dziękuje

a jeszcze takie dwa zadanka:
a) x=Xo+v*t Xo, t
b) v=Vo−a*t Vo,a
23 lut 20:31
aniabb: aby xo to po prostu przenosisz resztę Xo=X−vt
Vo=V+at
23 lut 20:33
aga: ok juz czaje dzięki
23 lut 20:36
aga: jeszcze mam problem z tymi:
23 lut 21:03
aga: pomoże ktoś?
23 lut 21:23
sushi_ gg6397228:
już masz tyle zrobione, wiec popatrz ja kto bylo robione i zacznij sama coś liczyć
23 lut 21:24
aga: no przecież licze sama cały czas, w wyżej jest napisane że z TYMI konkretnymi zadaniami mam
teraz problem i pytam o pomoc czy ktoś pomoże rozwiązać.
23 lut 21:35
aga: | | a*√6 | |
wyliczyłam na razie to R= |
| że pomnozylam przez 4 i wyszlo R*4=a*√6 i podzieliłam |
| | 4 | |
| | R*4 | |
przez √6 i wyszlo a= |
| ale nie wiem czy dobrze, a reszty nie wiem jak mam zrobic |
| | √6 | |
23 lut 21:38
sushi_ gg6397228:
trzeba usunac niewymierność z mianownika
23 lut 21:39
sushi_ gg6397228:
jak masz
| c*d*r | |
| = a3 / 3√.. |
| w*q*e*r*t*y*u*i | |
3√c*d*rw*q*e*r*t*y*u*i=a
23 lut 21:41
aga: no ok usunelam, ale nadal nie wiem co z przykladem a i c..
23 lut 21:42
23 lut 21:49