..
Paula: Prosta l ma rownanie y=−7x+2 rownanie prostej prostopadlej do l i przechodzącej przez pkt
P=(0,1) ma postać?
| | 1 | |
y= |
| x +1 czy −1  XD |
| | 7 | |
23 lut 18:28
sushi_ gg6397228:
podstaw sobie x=0 i ma wyjsc y=1
23 lut 18:30
Paula: Czyli pierwsxa opcja x D a jakis jest na to wzór?
23 lut 18:34
Paula: Na liczenie b w prostopadlych kd nie ma pktu
23 lut 18:36
sushi_ gg6397228:
nie ma przepisu; po prostu podstawiasz współrzędne punktu (podane w zadaniu) i liczysz
23 lut 18:36
Paula: A do jakiego tematu zaliczają się te proste? XD
23 lut 18:42
sushi_ gg6397228:
jak masz tablice maturalne to masz tam zapisane w dziale...
23 lut 18:47
Paula: Dobra już mam
23 lut 18:48