próbowalam na wiele sposobow i mi nie wychodzi ;//
olaa5: Dane są punkty A=(51,−18) i B=(−14,24). Oblicz współrzędne punktu C dla ktorego punkt B jest
środkiem odcinka AC.
23 lut 18:12
krystek:

I zastosuj wzór na współrzędne środka odc.
23 lut 18:14
MQ: Liczysz wektor AB→
Punkt C=A+2*AB→
23 lut 18:14
23 lut 18:16
zośka: Przepraszam tam w drugim zamiast −16 miałobyć −18
23 lut 18:16
zośka: xc=−79
yc=66
23 lut 18:20
olaa5: ok wyszlo wielkie dzieki
23 lut 18:21
olaa5: ok wyszlo wielkie dzieki
23 lut 18:22