Zadanko
Kasia: Ze zbioru liczb {1,2,3,4,5,6,7} losujemy trzy razy po jednej liczbie bez zwracania. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia A polegającego na wylosowaniu liczb wśród których nie będzie
liczby mniejszej od 3.
23 lut 17:55
Kamcio :): | | | | 5 | | 125 | |
P(A)=P(S3=3)= | *( |
| )3= |
| |
| | | 7 | | 343 | |
23 lut 17:58
Kasia: thanks
23 lut 18:00
kerolajn: Ala ona nie uzna nam takiego rozwiazania xD
23 lut 18:06
Kasia: a jak wiedziała że to ja pisze ahah
23 lut 18:16
Kerolajn: Ja poznam Alicje wszędzie,to zadanie otwarte za min 2pkty nie zaliczy nam
23 lut 18:18