matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadnie
Ola:
W trójkącie równobocznym ABC dana jest wysokość |CD|=3. Średnica okręgu opisanego na tym trójkącie ma długość: A. 4 B. 2
√
3
/3 C. 4
√
3
/3 D. 2
23 lut 17:50
zośka:
2
2
R=
h=
*3=2
3
3
D=2R=4 odp A
23 lut 18:12