matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wynosi sinus?
edi:
tg(x)=
5
12
ile wynosi sinus?
23 lut 17:28
krystek:
5
sinx=
k
23 lut 18:24
zośka:
Narysuj sobie trójkąt prostokatny o przyprostokątnych 5 i 12. Przeciwprostokątna ma 13 (tw. pitagorasa)
5
sinx=
13
23 lut 18:25
edi:
ok, dziękuję
23 lut 18:30