oblicz pochodną funkcji
Krzysiek: | | f(xo+deltax)−f(xo) | |
Pomocy,proszę ...Korzystając z definicji f"(xo)=lim |
| ,oblicz |
| | deltax | |
| | 1 | |
pochodną funkcji w punkcie f(x)= |
| ,x0=1 |
| | x2 | |
23 lut 16:03
23 lut 16:15
Krzysiek: i co dalej z tym ...bo mi nic nie wychodzi
23 lut 16:48
Ania: jaki będzie wynik

? 0

23 lut 17:04
Krzysiek: Oj studenktka . nawet jak policzysz ze wzoru na pochodna ilorazu to jesli za x postawisz 1 to
nie wyjdzie Ci 0
@ Krzysiek Moze na poczatek licznik sprowadz do wspolnego mianownika i licz dalej
23 lut 20:29
Mila:
| | | | 1−1−2h−h2 | |
=limh→0 |
| =limh→0 |
| = |
| | h | | h(1+h)2 | |
| | −2−h | |
=limh→0U{−2h−h2}{h(1+h)2=limh→0 |
| =−2 |
| | (1+h)2 | |
23 lut 20:40