asd
mexes: Rozwiąż równanie
81x − 9x + 91−x −9 = 0
9√x − 8*3√x − 9 = 0
23 lut 15:23
Jola: 92x − 9x + 99x − 9 = 0
23 lut 15:44
Jola: obie strony pomnóż razy 9x
23 lut 15:44
krystek: podstaw 9x=t
23 lut 15:45
Jola: 93x − 92x + 9 − 9 =0
23 lut 15:45
Maciek: czyli 93x − 92x = 0
23 lut 15:46
Maciek: t3 − t2 = 0
23 lut 15:47
Maciek: t2(t−1)=0
23 lut 15:47
Maciek: t=0 \/ t=1
23 lut 15:48
Maciek: czyli 9x=0 \/ 9x=1
23 lut 15:48
Maciek: zał. t>0 czyli 9x=1
23 lut 15:51
Maciek: 9x=90
23 lut 15:51
Maciek: x=0
23 lut 15:51
Lila: 92x− 9x = 9− 91−x
log9 92x −log9 9x= log9 9 − log9 91−x
2x−x=1−1+x
x należy do rzeczywistych
32* √x −8 * 3√x −32 =0
3√x( 32−8) = 32
3√x=32
√x=2
x=4
23 lut 16:05