matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
gosia31:
wyrazenie
√
9
*
√
27
zapisane w postaci potęgi liczby 3 jest równe? tam powinno byc pierw3 stopnia z 9 i 5 stopnia z 27
23 lut 15:14
Saizou :
3
√
9
*
5
√
27
=3
2/3
*3
3/5
=3
10/15+9/15
=3
19/15
23 lut 15:16