matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
agawa:
jak mam udowodnic ze liczba a=
√
4
log
2
5
23 lut 14:28
agawa:
jest całkowita
23 lut 14:32
asdf:
a
log
a
b
= b, jeżeli a można zapisać jako a
c
, to: a
c*log
a
b
= a
log
a
b
c
= b
c
23 lut 14:34
Tad:
4
log
2
5
=2
2log
2
5
=2
log
2
25
=25
23 lut 14:35